Posztolj verset az utcára 2017 – Idén is ünnepeljük rendhagyó módon a magyar költészet napját!

Versünnepünk április 11-én, a magyar költészet napján – most már mondhatjuk – hagyománnyá vált, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy március végén rendszeresen megérkeznek az olvasói kérdések (Facebook-kommentben, privát üzenetben), hogy ugye, lesz idén is versposztolás? Naná, hogy lesz!

Pál Tamás már javában dolgozik azon, hogy a honlap, ahová a csodálatos képeiteket tavaly óta feltölthetitek, térképre helyezhetitek, időben el tudjon startolni. Ha tavaly nem regisztráltatok, akkor itt az idő, kattintsatok ide:

www.posztoljverset.hu

De azelőtt még maradjatok egy percig! 🙂

Itt, a cikk alján megtaláljátok a kellékeket szeretettel, amikkel idén készültünk (most már ezt is hagyománynak nevezhetjük): versnyomtatáshoz használható fejléc, QR-kód, amit ha rányomtattok a verses lapokra (pl. alsó sarokba, vagy akár előre önmagukban kitehetők figyelemfelkeltésnek), azonnal a posztoljverset.hu-ra irányíthatjátok a járókelőket, akik – ha még nem tudták – azonnal megtudják, milyen nap van! Aztán vannak itt Facebook-borítóképek, ideiglenes profilképnek valók, amiket reméljük, örömmel használtok majd, és ezzel is felhívjátok a figyelmet az akcióra. Kérjük, jelezzétek a részvételt a Facebook-eseménynél is, ezzel is rengeteg ember figyelmét fel tudjuk hívni a magyar költészet napjára. Budapestiekkel (vagy épp itt-tartózkodókkal) találkozzunk aznap a Nyugati téren, délután fél 5-kor, a forgó óra alatt!

Egy kis visszapillantás

Az eddigi legsikeresebb versposztolás 2015-ben volt (az elsőt 2013-ban szerveztük meg, Bölcsföldi Anna ötlete nyomán), ami a világ eddigi legnagyobb szabású, legtöbb ember megmozgató költészeti akciója lett. De akkor sajnos még nem volt rendes honlapja az eseménynek, ezért az adatokat mi magunk gyűjtöttük be “kézzel”, azaz heteken keresztül, napi tizensok órában a hashtagek alapján és a Facebook-oldalunkra feltöltött képekből.

Meg is mutatjuk a 2015-ben, a ti képeitekből készült videót, nézzétek a rengeteg jó arcot és a fantasztikus ötleteket:

Most már szerencsére minden egy helyen gyűlik, a fenti honlapon, minden megmarad, később is láthatóak a képeitek, megoszthatók a Facebookon, Twitteren, Google Pluson is, és mi is pontos adatokat tudunk mondani az esemény végén.

Tehát: bárhol éltek a világon, egyedül, párban, barátokkal, családdal, bármilyen helyi szervezet, intézmény szervezésében indultok útnak verset posztolni József Attila születésének 112. évfordulóján, 2017. április 11-én, osszátok meg mindenkivel a www.posztoljverset.hu-n keresztül!

Kellékek

Kattintsatok a képekre, úgy eredeti méretben és formátumban tudjátok letölteni őket:

PNG fejléc nyomtatáshoz:

QR-kód, amit leolvasva a poszoljverset.hu-ra jutunk:

Facebookra méretezett borítóképek:

 

Ideiglenes profilképek:

Versposztolásra fel! Várjuk, hogy “sárgulnak be” idén is a közösségi oldalak és még annál is jobban várjuk április 11-én a képeiteket!

Hírdetés

Posztolj verset az utcára 2017 – Idén is ünnepeljük rendhagyó módon a magyar költészet napját!” bejegyzéshez ozzászólás

Tedd hozzá a magadét! Csak az első kommentnél van moderáció, azután szabad a pálya:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.