A vagány ajándékozás alternatívái – művészeti vásárok Budapesten

Egyre többen vagyunk, akik nem állunk be a sorba az ünnepek érkeztével, és a reklámok tudat alatt ható parancsára nem veszünk szeretteinknek random használhatatlan, értékvesztő, vagy egyenesen haszontalan holmikat.

A kultúra örök,

és épp ezért az örökkévalóságnak dolgozó számtalan kiváló művész alkotásait lehet a fa alá, aztán a falra tenni idén is a budapesti karácsonyi művészeti vásárok segítségével, megfigyeléseink szerint egyre több helyszínen. Felkerestünk pár helyet a teljesség igénye nélkül, hogy körülnézzünk, mi is a helyzet a magyar művészeti piacon a karácsony közeledtével. Sietnünk kell, már csak pár napunk maradt!

Körkép:

Living Gallery

(Nagy Diófa utca 34., december 8-tól 2017 január 4-ig)

living-gallery

Egyéves galéria, szinte még gyerekcipőben jár, ehhez képest lépései határozott irányba mutatnak. Tavaly decemberben nyitottak egy sikeres karácsonyi vásárral, amelyet idén is megtartanak Karácsonyi Kavalkád címen. Széles spektrumát reprezentálják a magyarországi vagy itt élő külföldi képzőművészeknek. Beérkezett alkotók és fiatal, akár még egyetemista képzőművészek munkáit kínálják megfizethető áron a tisztelt nagyérdeműnek. Ami igazán figyelemre méltó és progresszív, hogy a galéria szociális érzékenységéről téve tanúbizonyságot bevételének 20%-át felajánlja Alexnek és családjának, akinek megható levelével szinte mindenki találkozott a közelmúltban. Létrehozták az ALEXÉRT ÉS AZ ALEXEKÉRT mozgalmat, amely a közeljövőben hasonlóan karitatív célokra fordítja a művészet erejét.

Támogató kedvű művészetpártolók, ez a ti helyetek!

Kisüzem

(Kis Diófa utca 2., december 8-tól 22-ig)

kisuzem

Maga a hely jó arányú keveréke a kultúrának és a kulturált szórakozásnak. Az underground melegágya, ennek megfelelően zenei programjuk is a perifériális igényeket szolgálja ki, akárcsak 3 hetente megrendezésre kerülő kiállításaik. A mostani Art Fair az utóbbi egy évben kiállított művészek munkáiból rendez vásárt. Színes és vegyes, mély és diabolikus felhangot kapó idei válogatásuk egyesek szerint az elődintézmény, a Sirály utolsó kiállítását idézi. Art brut, comics, álomelmosódások, street art, outsider art, tudatalatti, aki itt fektet be művészetbe az biztosan hiteles, élő műtárgyat vihet haza.

Latarka

(Andrássy út 32., pince, december 6-tól 2017 január 4-ig)

latarka

Stabil kiszámíthatóság, a Latarka évről évre megrendezett „Terítve” vására erre épül: kiszámíthatóság a minőség és az ár területén. Minden műtárgy egységáras, 30.000 forint, ami lássuk be, egy még nevet nem szerzett alkotó munkájáért sem sok, hát még azokért, akiket a Latarka felvonultat: 150 művész 300 műalkotásához juthatunk hozzá, ebből a felhozatalból biztosan mindenki talál kedvére valót, akár többet is. Szintén nem profitorientáltak, újabb piros pont és egy szeg a kapitalizmus koporsójába. Absztrakttól a figurálisig, fotótól az objektekig sok izgalmas munka várja azokat, akik nem hétköznapi ajándékkal szeretné meglepni szeretteit, vagy önmagát.

Patron

(Rottenbiller utca 35., december 7-től 20-ig)

fkse

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület tagjainak éves műtárgyvására. Régi és új nevek, természetesen az anyaintézmény tagjai közül válogatva. Egészen meglepő munkák is vannak, illetve van, amit mosogatásért cserébe lehet birtokolni. Színvonalas válogatás gyűjtőknek, kezdő gyűjtőknek és lelkes impulzusvásárlóknak.

Godot Galéria

(Bartók Béla út 11-13., november 25-től december 18-ig)

godot

Egy az ünnep, de kettőn áll a vásár. A Godot Galéria két vasat tart a tűzben: van a galériában egy Nagykarácsony – Kortárs Műtárgyat karácsonyra című kiállításuk, ahol leginkább befutott művészek munkáihoz lehet hozzájutni. Régi munkák is felbukkannak, igazi ritkaságokkal találkozhat a szemlélődő. Az árak a megszokott galériás árak.

A másik dobásuk a Klauzál téri Vásárcsarnokban ért földet: rendhagyó, licittel egybekötött pop-up vásár, közel 100 fiatal képzőművész munkáihoz lehet hozzájutni. Formabontó vállalkozás, gerilla árazás, előremutató próbálkozás.
Megnyitó: 2016. december 15. 18:00 óra Nyitva tartás: 2016. december 16 – 24 délig.

 

Hírdetés

Tedd hozzá a magadét! Csak az első kommentnél van moderáció, azután szabad a pálya:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.