Átadták a Magyar Filmkritikusok Díjait, jutott néhány a Saul fiának is

Budapesten január 29-én adták át a Magyar Filmkritikusok Díjait, a MÚOSZ-székházban.


A legjobb első filmes rendező a Liza, a rókatündér című filmmel Ujj Mészáros Károly, a legjobb kisjátékfilmes Szilágyi Fanni lett, A kamaszkor vége című filmjéért.

Nemes Jeles László (fotó MTI/Illyés Tibor)
Nemes Jeles László (fotó MTI/Illyés Tibor)

A Saul fia számos díjat bezsebelt a hazai kritikusoktól: Nemes Jeles Lászlót választották a legjobb rendezőnek, filmje fődíjat kapott, Zányi Tamás, a film hangmérnöke lett a legjobb hangmérnök, Röhrig Géza a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat vihette haza.

Horváth Lili, a Szerdai gyerek című filmje különdíjat kapott. A legjobb női főszereplőnek járó elismeréssel Básti Julit jutalmazták az Anyám és más futóbolondok a családból című filmben nyújtott alakításáért, a film forgatókönyvírója Fekete Ibolya a legjobb forgatókönyv díját is besöpörte a filmnek.

Budapest, 2016. január 29. A díjazottak csoportképe a Magyar Filmkritikusok Díjainak átadásán a MÚOSZ fõvárosi székházában 2016. január 29-én. Balról-jobbra: Ujj Mészáros Károly, a legjobb elsõ film díjával kitüntetett Liza, a rókatündér címû film rendezõje, Szilágyi Fanni, a legjobb kisjátékfilm díjával kitüntetett A kamaszkor vége címû film rendezõje, a Saul fia címû filmért a legjobb hangmérnök díjával kitüntetett Zányi Tamás, Horváth Lili, a különdíjas Szerdai gyerek címû film rendezõje, a legjobb rendezõnek járó elismeréssel kitüntetett Nemes Jeles László, a fõdíjas Saul fia címû film rendezõje, az Anyám és más futóbolondok a családból címû filmben nyújtott alakításáért a legjobb nõi fõszereplõnek járó díjjal kitüntetett Básti Juli, a Saul fia címû filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi fõszereplõnek járó díjjal kitüntetett Röhrig Géza, az Anyám és más futóbolondok a családból címû filmért a legjobb forgatókönyv díjával kitüntetett Fekete Ibolya, a legjobb férfi epizódalakítás díjával kitüntetett Gáspár Tibor, a legjobb nõi epizódalakítás díjával kitüntetett Börcsök Enikõ, valamint Meggyes Krisztina, a legjobb dokumentumfilm díjával kitüntetett Azok címû film rendezõje. MTI Fotó: Illyés Tibor
A díjazottak  (balról jobbra): Ujj Mészáros Károly, Szilágyi Fanni, Zányi Tamás, Horváth Lili, Nemes Jeles László, Básti Juli, Röhrig Géza, Fekete Ibolya, Gáspár Tibor, Börcsök Enikő,  Meggyes Krisztina
MTI Fotó: Illyés Tibor

A legjobb férfi epizódalakítás díját Gáspár Tibor, a legjobb női epizódalakítás díját Börcsök Enikő vehette át. Meggyes Krisztina a legjobb dokumentumfilmnek járó elismerést kapta Azok című dokumentumfilmjéért.


Tarts velünk a Facebookon! »

Tedd hozzá a magadét! Csak az első kommentnél van moderáció, azután szabad a pálya:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.