Gross Arnold kiállítás – Záróesemény a Pécsi Tudásközpontban

2015. december 4-én nyílt Pécsett a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Munkácsy-díjas Gross Arnold (1929-2015) kiállítása Az öröm ünnepe címmel. Január 21-én zárul egy előadással.


Gross Arnold (1929-2015) a „magyar grafika aranykorának” egyik meghatározó tagja volt, akit a határainkon túl is jól ismertek és elismertek. Mindenhol elbűvölte és egyúttal rabul ejtette a gyanútlan látogatókat az a különleges, csak rá jellemző világ, amit létrehozott. Művészete egyúttal a rézkarc megújítását is jelentette.

Budapest, 2012. november 28. Gross Arnold Munkácsy-díjas festõ- és grafikusmûvész áll alkotása elõtt a mûvész 83. születésnapja alkalmából rendezett kiállításon a budapesti Medence Szalonban 2012. november 28-án. MTI Fotó: Czimbal Gyula
Gross Arnold, a 83. születésnapja alkalmából rendezett kiállításon a budapesti Medence Szalonban 2012. november 28-án. (MTI Fotó: Czimbal Gyula)

A kiállítás január 15-én kibővült a nagy grafikus nemzedék több jelentős művészének alkotásaival. Többek között Rékassy Csaba, Kondor Lajos, Láng Rudolf, Szabó Vladimir, Kass János, Würtz Ádám, Hincz Gyula és Gyulai Líviusz képei kerülnek bemutatásra a finisszázs keretében.

tordaikert
Gross Arnold: Tordai műteremház (színezett rézkarc)

A kiállítás január 21-én egy művészettörténeti előadással zárul a Pécsi Tudásközpontban. Az esemény alkalmából Aknai Tamás művészettörténész, egyetemi tanár ad elő a magyar grafika aranykoráról.

Az előadás csütörtökön 17 órakor kezdődik a konferenciateremben. Addig feltétlenül érdemes megnézni a képeket, és nem árt, ha viszünk magunkkal egy nagyítót is.


Tarts velünk a Facebookon! »

Hírdetés

Tedd hozzá a magadét! Csak az első kommentnél van moderáció, azután szabad a pálya:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.