Ott vagyunk már?! – Végre egy jó közösségi felület!

Mi már ott vagyunk, gyertek ti is! Elmondjuk röviden, hogy mi (mindenről) van szó, arra tippelünk, hogy lesz hozzá kedvetek.


Az internet a korlátlan és szabad információáramlás terepe, mindenhez könnyedén, egy kattintással hozzájutunk, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy bármi ingyen volna rajta. A tárhelyek pénzbe kerülnek, az oldalak fenntartása szintén, a rajtuk megjelenő tartalom pedig valódi emberek valódi munkája (a lájkvadász oldalakon kívül minden, tényleges értéket felmutató oldalnál ez általában sokkal több munkát jelent, mint amennyit a felhasználó lát vagy gondol).

Ezzel a nagy közösségi oldalak – például a Facebook – sincsenek másképp, azzal a különbséggel, hogy ők a felületet (annak működését, fejlesztését) biztosítják, tartalommal viszont a felhasználók töltik meg. Az oldal pedig az ezekből származó reklámbevételből tartja fenn magát.

A közösségi megosztás  elvének korában (amit használva olyan startupok nőttek nagyra, mint pl. a Rukkola vagy a telekocsi rendszerek) szinte érthetetlen, miért váratott ilyen sokáig magára az a közösségi oldal, ami megosztja a nyereségét is.

A tsu.co ez a rendszer, amely az összes reklámbevételének 10%-át tartja csak meg, a maradék 90%-et pedig szétosztja azok között, akik nélkül nem is működne: a felhasználói között.

tsu1

Ahogy a Facebookon (és a világon minden weboldalon), itt is azért fizetnek a hirdetők, hogy reklámokat nézzük – jó esetben olyanokat, amik informálnak minket valamiről, számunkra érdekes témát mutatnak fel stb. Hogy mindezért milyen bevételre tesz szert pl. a Facebook, arról egészen pontos adatokat olvashattok itt: idén a második negyedévben a bevétele 4 milliárd dollár fölötti, a tiszta haszna 719 millió dollár volt.

Nem csoda, ha a Facebook nemcsak ellenzi, de egyenesen tiltja a tsu terjedését, mindent letilt, ami ezzel kapcsolatos (reméljük, ezt  a cikket nem fogja). Minderről részletesen a HVG Tech írt.

Mi is kedveljük a közösségi oldalakat, a Facebookot, Twittert napi szinten használjuk (rengeteg barátunk van már mindkét felületen, akiket innen is üdvözlünk!) és egyelőre eszünk ágában sincs elhagyni a nagy kékséget, most viszont a sokkal barátságosabbnak tűnő, felhasználóit jobban megbecsülő tsu.co-n is nyitottunk egy fiókot. Egyelőre mi is csak tanulmányozzuk az oldalt, nagyon sokban hasonlít a Facebookra (Twitterre, Instagramra stb.), de azt kedveljük benne a legjobban, hogy itt igazi közösségként lehet (majd) működni!

Mi a Gittegyletnél folyamatosan dolgozunk azon, hogy ne csak egy évben egyszer találkozzunk veletek, hanem két költészet nap között is valódi kultgerillázást tudjunk folytatni együtt, ez a felület pedig erre tökéletesen megfelel: nemcsak követhetjük egymást, de barátok is lehetünk, megoszthatjuk egymás tartalmait, és nem utolsó sorban pénzhez is juthatunk.

Tőlünk függetlenül is lehet az oldalra regisztrálni, de nagyon örülnénk, ha mi hívhatnánk meg benneteket, ezzel az oldalunk működését támogatjátok – nektek pedig semmibe sem kerül. Itt adjátok meg az e-mail címeteket, amire elküldhetjük a meghívót (a címet nem jegyezzük meg, nem használjuk később semmire):

Ha már korábban regisztráltatok, kattintsatok ránk, legyünk egymás követői, barátai, használjuk az internet lehetőségeit: @Gittegylet

Ne feledjétek, hogy ha ti magatok (cégetek stb.) is szeretnétek „tartalom lenni”, van lehetőségetek együttműködni velünk.

A GittShopban pedig olyan holmikat találtok, amiknek megvásárlásával szintén a munkánkat támogatjátok, plusz elképesztően menők és csinosak lesztek tőlük! 🙂

Ha tetszik a cikk, add tovább (gombok a cikk alatt vagy balra fent), köszönjük!:)

Tedd hozzá a magadét! Csak az első kommentnél van moderáció, azután szabad a pálya:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.