A Publio Kiadó a Rukkola új tulajdonosa

A legnagyobb internetes könyvcserélő oldal tulajdonosa néhány napja már a szerzői könyvkiadással foglakozó kiadó. A hírek szerint tulajdonosváltás a felhasználók számára csupa előnnyel, különféle új fejlesztésekkel jár majd.


Kedvenc könyvcseréldénk, a Rukkola (partnerünk és barátunk) már 2012-ben, alapításának évében elnyerte a Primus Capital Partners és a Metropol “Alap a jövőhöz” egyedi ötlettel induló vállalkozásokat kereső pályázatának díját, mára pedig már 33 ezer felhasználó közel 350 ezer könyve forog a tagok között az oldalnak köszönhetően.

Az új tulajdonos, a Publio Kiadó jelenleg a legnagyobb hazai szerzői kiadásra szakosodott kiadó, eddig 750 szerző több mint 1200 könyvét jelentette meg.

rukkola-publio2

A Publio a közelmúltban 50 millió forintos befektetésről állapodott meg a PBG FMC Kockázati Tőkealapkezelő Zrt.-vel  a Jeremie Program keretében – írja a Rukkola. A befektetett összeget fejlesztésekre, a működés bővítésére és a külföldi terjeszkedés elindítására fordítja a kiadó. A Publio az írói közösség jobb kiszolgálása mellett a könyvértékesítésre és az olvasóközönség igényeinek kielégítésre is nagyobb hangsúlyt kíván helyezni, ezért megvásárolta a Rukkolát, ahol így lehetőség nyílik több új szolgáltatás bevezetésére is.

r-p

A Rukkolán keresztül mostantól nem csak a megszokott könyvcsere lesz elérhető, januártól egy új szolgáltatás bevezetésével jelentősen lerövidülhet a ritka, túlkeresett könyvekre való várakozás. A Publio kiadói partnereivel együttműködve lehetővé válik a már nem értékesített könyvek egyedi újranyomtatása, így bárki napokon belül beszerezheti azt a könyvet, amit eddig nem sikerült, mert elérhetetlen volt.

A Rukkola működéséért továbbra is az oldal korábbi tulajdonosa, Kovács Adrián felel, aki a tőle megszokott buzgalommal és elszántsággal vág bele a közös jövőbe a Publio Kiadó csapatát erősítve.


Tarts velünk a Facebookon is! »

Tedd hozzá a magadét! Csak az első kommentnél van moderáció, azután szabad a pálya:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.