Ez lesz az év legmenőbb gerillaakciója | Posztolj verset az utcára! – Hírek, társrendezvények

posztolj-verset-n-coAlig három nap alatt 12 000 (tizenkétezer!) verskedvelő barátunk jelezte részvételét a Facebookon az idei Posztolj verset az utcára! rendhagyó költészet napi ünnepünkön, aminek hihetetlenül örülünk. Számunkra kétségtelen, hogy ez lesz az év legmenőbb gerillaakciója!

Csodálatos, hogy ilyen sokan örömmel mutatjátok meg a kedves verseiteket a Magyar Költészet napja alkalmából ország-világnak. Igen, világnak, mert a hír már az országhatáron túl jár, sok-sok külföldön élő magyartól kaptunk üzenetet, akik a lakóhelyükön versposztolnak majd április 11-én.

Rengeteg biztatást, elismerő szót kaptunk máris, ami szívet melengető, ugyanakkor mindez titeket illet leginkább, akik ilyen nagyszerűen „vettétek az adást” – hiszen mi csak elkezdhettük, ahhoz, hogy ilyen hatalmassá nőjön az esemény, mindenki kellett és kell továbbra is, a résztvevők, továbbadók, hírverők ezzel az elképesztő lelkesedéssel. Köszönet érte mindenkinek!

Szerencsére megtaláltak minket a különböző rendezvények szervezői, akikkel együtt még érdekesebbé, sokszínűbbé tehetjük az idei Magyar Költészet napját, a kerek évfordulóhoz méltón: 110 éve született József Attila.

Az itt következő listát folyamatosan bővítjük, ha olyan esemény szervezői vagytok, ami szívesen csatlakozna a Posztolj verset az utcára!-hoz, írjatok nekünk: MAIL

Társrendezvények listája:

Budapesten:

Verskocka – a Budapesti Tavaszi Fesztivál Hello Wood-os kockáját díszítik majd kiposztolt versek, itt bárki elmondhatja a kedvenc versét is egy GoPro kamerába, április 11-12-én! Versre, kockára, versmondásra fel: Szelfizz verssel! – helyszín: Budapest, Szabó Ervin tér

 A Szabadságszínpad szervezésében 16 órás (32 félórás) versszavalás lesz április 11-12-én (11-én 11 órakor kezdődik), itt bárki elmondhatja kedves versét József Attilától, ugyanitt a színpad környékén lehet – sőt érdemes – verseket posztolni! Esemény a Facebookon: Szabadságszínpad 0411 – helyszín: Budapest, V. kerület, Szabadság tér

A Drót.eu versforradalmat hirdet Budapesten és Szentendrén, egyben csatlakozik a Posztolj verset az utcára! megmozduláshoz is. Esemény a Facebookon: Verset Pestnek! – Délután 5-től felolvasás is lesz, helyszín: Budapest, Café Zsivágó (Paulay Ede u. 55.)

Vidéken:

A Debreceni Moly Klub egyenesen Verskommandót szervez április 11-ére, csapatostul indulnak elárasztani versekkel a város utcáit! Nagyszerű akciójuk a Facebookon: Posztolj verset az utcára Debrecenben is – gyülekező délután 3 órakor, Debrecenben a Kossuth téren, a Református Nagytemplom előtt.

⇒ Szarvas a Tessedik Sámuel Múzeum szervezésében csatlakozott a felhívásunkhoz, április 11-én kiderítik, hány irodalomkedvelő lakja a várost. Eseményük a Facebookon: Posztolj verset az utcára Szarvason!

⇒ Kecskeméten is verskommandó készül Pajkó Andrea és a trendalelke.hu szervezésében, amire várják a város minden verskedvelőjét. Esemény a Facebookon: Posztolj verset Kecskeméten! – gyülekező délelőtt 10:30-kor a Fő téren.

⇒ Eger a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár nagyszabású rendezvényével csatlakozik. A Posztolj verset a térre! – esemény 14:00-kor kezdődik a Dobó téren, várják a posztolásra szánt verseket a VERSFÜGGŐre, lesz Versbuborék és koncert is!

A nagyvilágban:

A Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ) csatlakozik és az utcai versposztolásra hív mindenkit! Eseményük a Facebookon: Posztolj verset az utcára – Kolozsváron is!

Bárhol:

Tőlünk függetlenül indult kezdeményezés a sportos, futni szerető versolvasók eseménye, akiket a szervezővel együtt arra biztatunk, hogy fényképezzék le és küldjék el a kiposztolt verseket. Esemény a Facebookon: Fuss és posztolj egy verset – helyszín: bárhol.

Hírdetés

Ez lesz az év legmenőbb gerillaakciója | Posztolj verset az utcára! – Hírek, társrendezvények” bejegyzéshez egy hozzászólás

Tedd hozzá a magadét! Csak az első kommentnél van moderáció, azután szabad a pálya:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.