Christopher Moore: A Melankólia-öböl buja bestiája

Az Agave Könyvek október elejére tervezi Christopher Moore A Melankólia-öböl buja bestiája című kötetének kiadását, amely már a tizedik könyv lesz, ami magyar nyelven megjelenik az írótól. Ez is jól mutatja, hogy Moore oszlopos tagja az kiadó szerzőinek, és még mindig rettentő sikeres itthon.


A regény világa ismerős lehet majd, ugyanis a Pine Cove-ciklus része; ebben a világban játszódott például a magyar nyelven még 2006-ban megjelent A leghülyébb angyal is. Másban egyébként a két kötet nem kapcsolódik egymáshoz, tehát nem szükséges ismerni az egyiket a másikhoz.

christopher-moore-a-melankolia-obol-buja-bestiajaChristopher Moore: A Melankólia-öböl buja bestiája

A NÉPSÉG ÉS A SZÖRNYETEG

A kaliforniai Pine Cove kisvárosának pszichiátere egy haláleset miatt úgy dönt, pácienseinek antidepresszáns helyett placebót ad, így aztán természetesen – vagy inkább mesterségesen – a helyi kocsma látogatottsága jelentős növekedésnek indul. A baj csak az, hogy a forgalom fellendítése érdekében meghívott blueszenész szomorú akkordjai egy kolosszális, Steve névre hallgató tengeri szörny figyelmét is felkeltik, amely monstrum, nos, odavan a tartálykocsikért.
A morózus Pine Cove hirtelen felpezsdül, különösnél különösebb események követik egymást, és a helyi rendőr, aki fű alatt még füvezik is, kénytelen összeszedni magát, hogy kiderítse, mi történik.

A Christopher Moore-ra jellemző, sajátos humorú és fordulatos történetben furcsa szereplők életébe nyerhetünk bepillantást, akik élete kizökkent a normális kerékvágásból… egyenesen rá a sínekre.

Megjelenés: 2014. október 7.

Tedd hozzá a magadét! Csak az első kommentnél van moderáció, azután szabad a pálya:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.