Így csapatja idén az ABRACADABRA – beszélgetés és koncertajánló a zenekarral

Az ABRACADABRA zenekar nagy lendülettel kezdte az évet, sor került egy tagcserére (a Svédországba távozott Knipf Tomi helyére Mangult Attila érkezett, akit a Hungarian Pink Floyd Tribute Show-ból már ismerhet a közönség), új dalok készülnek (február 15-én mutatták be a Nem tűnik el című számot, amit már közel húsz kisebb-nagyobb rádiócsatornán hallhatunk),  és videoklipet is forgatnak.

ABRACADABRALesz itt minden, pop,  (szexi) csaj, vér, izgalom, satöbbi. Ezekről beszélgettünk röviden, de vidáman Vatai Zsanaett-tel (ének), Kápolnási Tamással (billentyűs hangszerek), Keszthelyi Bélával (gitár), Mangult Attilával (basszusgitár) és Sándor Lajossal (gitár). A zenekar dobosa, Varga Zoltán most nem szólalt meg, de lélekben velünk volt.

 Sz. N.: Készülnek az új dalok, és ahogy Béla mondta nekem a minap „vannak történések a zenekar körül”. Az egyik legnagyobb változás, hogy új basszusgitárosotok van, Mangult Attila. Hogyan találtatok egymásra?

Sándor Lajos: Párkeresőn hirdettünk. Jelentkezett Atti is, ő senkinek nem volt szimpatikus, ezért bevettük a csapatba. Mindig a basszisták lépnek le, így legalább nem leszünk szomorúak… Nem. Hirdettünk, jelentkeztek sokan, páran maradtak a rostán és Attinak volt a legszebb színű gitárja… Nem. Hosszas töprengés után úgy tűnt, ő felel meg leginkább a 103 feltételnek, amit állítottunk titokban…

Sz. N.: Éreztem, hogy másképp kéne megfogalmaznom a kérdést…

Sándor Lajos: A hirdetés, a rosta, meg a feltételek tényleg így voltak.

Mangult Attila: Valójában az anonim alkoholisták klubjában futottunk össze… Szóval igen, egy hirdetésre jelentkeztem, ahol is a zenekar új basszusgitárosát kereste, és megtalálta. Működött a kémia. Röviden ennyi. Azóta pedig dolgozunk töretlenül, jönnek a koncertek, új dalok, the show must go on…

Sz. N.: A Nem tűnik el-t már közösen vettétek fel?

Mangult Attila: Nem, azt még az előző basszeros kolléga követte el. (Knipf Tamás – a szerk.)

– Beszúrt klip, a beszélgetés alatta folytatódik –

Sz. N.: Nézzünk akkor előre, úgy tudom két új dal várható a közlejövőben és készül egy videoklip is.

Kápolnási Tamás: Valójában három új dal van, amiből egyet (Nem tűnik el) már bemutattunk. A másik kettőn még dolgozunk, a keverés/mastering hamarosan elkezdődik. Még további két új dal van készülőben, amikről nincsenek felvételek, de amint úgy érezzük, hogy beérett, ezeket is felvesszük. A klippel kapcsolatban átadom a szót Lajosnak.

Sándor Lajos: A forgatókönyv körvonalazódik a fejemben. A sztori a dal mondanivalójától szinte független síkon mozogna, és nagyrészt egy kórházban játszódna. (Patológia, intenzív osztály stb.) A fiúk a történet végére hullák lesznek, ezzel egyidőben derül ki az addig nagyon kedves szexi nővérkéről, hogy valójában vámpír. Na ez a szerep vár Zsannerre. Még puhítom, de szerintem kötélnek áll. Magam rendezném, szakmában maradva…

Sz. N.: Zsani, te mit szólsz ehhez?

Vatai Zsanett: Nem tettem még magamévá a szerepet (mármint a szexis nővérkét), bár Lali nagyon meggyőzően tud érvelni. Végül is, biztos jó buli lesz, izgatottan várom.

Abracadabra koncertezikKeszthelyi Béla: Mindnyájan izgatottan várjuk, ahogy az újabb dalok elkészültét is. Különösen bízunk az elkövetkező két dal egyikében, amihez a következő videót is tervezzük. Mondhatom ezt az egész társaság nevében? Illetve mindkettőben bízunk, de videót az egyikből csinálnánk.

Sándor Lajos: Melyikből is?

Keszthelyi Béla: Nekem a Felébredni egy álomból.

Vatai Zsanett: Felébredni egy álomból.

Sándor Lajos: Felébredni…

Keszthelyi Béla: Ez a szép a társulatban…

Kápolnási Tamás: Szeritnem meg a Tangó!

Sz. N.: Engem ragyogóan szórakoztat, ahogy kibontakoztok és teljesen átveszitek a beszélgetést, mehetne még tovább, de most mégis megakasztom az utolsó, fontos kérdéssel: Hol és mikor láthatunk, hallhatunk benneteket a közeli jövőben?

Keszthelyi Béla: Március 7-én a Lost in Budapest nevű, vadonatúj helyen játszunk, a Kertész utcában. Előttünk a Let the Monkey Drive forrósítja a hangulatot. [A koncert Facebook-eseményéhez ide katt. – a szerk.] Itt mutatkozik be Attila a közönség előtt. Április közepén aztán két egymás utáni napon is játszunk majd. Elsőre a Szilvuplé Varieté, második nap az ELTE Könyvtár Klub színpadán. Ami fontos információ még: mindhárom koncertre díjtalan a belépés!

*

Minden további infóért keressétek (kövessétek, szeressétek) az ABRACADABRA zenekar hivatalos Facebook-oldalát.

Hírdetés

Tedd hozzá a magadét! Csak az első kommentnél van moderáció, azután szabad a pálya:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.