Takács Máté csodálatos utazása

Takács Máté
Takács Máté

„A minap aztán támadt egy gondolatom: az új, állatos sorozatom anyagát elküldtem 40 galériának. Úgy ítéltem meg, ez az anyag megérdemelne egy olyan teret, amit erre a célra találtak ki, nincs más funkciója.
A 40 galériából öten méltattak válaszra, abból egy nyitott volt a lehetőségre, ha fizetek érte, hogy kiállíthatok, a maradék négy udvariasan elutasított. Különösebben nem lepődtem meg, csak a tendenciát igazolta. Ugyan nem vagyok jó úszó, de szeretek árral szemben úszni. Direkt nem adom fel, ezt súgja az életösztönöm.
Aztán egyik nap kisebb fajta csoda történt, vagy egyszerűen csak beérett a folyamatos próbálkozásaim gyümölcse.“ – írta májusban Takács Máté a blogján. A csoda pedig egyenesen a munkahelyére sétált be két negyvenes orosz nő képében.

Takács Mátéval tavaly készítettünk egy beszélgetést, olvasóink már ismerősként üdvözölhették, amikor performanszáról tudósítottunk – a saját házán helyezett el emléktáblát – és jártunk a szóban forgó állatos képeket bemutató tárlaton is: Isten állatkertje.

Takács Máté: Főnök
Takács Máté: Főnök

A munkahelye egy bolt, üzlet, sokféle ember megfordul ott, főleg turisták, nincs abban semmi meglepő, hogy két negyvenes orosz nő is megjelenik, az viszont már valóban különleges (csodás konstelláció, ahogy Máté nevezi), hogy beszélgetés és vásárlás közben az derül ki, hogy az eladó egy festő, a két vásárló pedig galériás Vlagyivosztokból. Névjegycsere, porfólióküldés, és Takács Máté meghívást kap Vlagyivosztokba egy csoportos kiállításra.

Innentől meseszerűen folytatódik tovább a történet – gondolhatnánk -, de inkább olvassuk el a Vlagyivosztok/trip bejegyzéseit, amelyet kifejezetten erről az utazásról, pontosabban az előkészületekről ír Máté. Kiderül, hogy egyáltalán nem alakulnak olyan egyszerűen a dolgok, mint a mesében. Az öröm és a lelkesedés természetesen kitart. Ha a bürokrácia nem tűnik elég nagy akadálynak, akkor persze ott van a pénz.

A visszaszámláló szerint alig több mint 6 nap van hátra e pillanatban (aug. 3-án) az utazásig. A segítség még mindig elkel, úgy gondolom, sosem késő, aki tehát teheti, érdemesnek, érdekesnek, támogatásra méltónak találja Takács Máté csodálatos utazását, ne habozzon a lenti számlaszámok egyikére némi pénzt utalni, vagy továbbadni a hírt olyanoknak, akikről úgy véli, szívesen adnak:

Számlaszám: 10700567 – 67987487 – 51100005
Számlaszám külföldről: HU49 1070 0567 6798 7487 5110 0005

Hírdetés

Takács Máté csodálatos utazása” bejegyzéshez egy hozzászólás

Tedd hozzá a magadét! Csak az első kommentnél van moderáció, azután szabad a pálya:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.