Rendhagyó meglepetés-értesítő – Barnás Ferenc kapta az Aegon Művészeti Díjat

Barnás Ferenc: Másik halálIdén 8. alkalommal adták át a legrangosabb hazai irodalmi díjként is emlegetett Aegon Művészeti Díjat. Barnás Ferenc – aki egyébként az Ernst Múzeum teremőreként dolgozik – negyedik regényéért, a Másik halál-ért vehette át az elismerést.

2013-ban a szervezők úgy döntöttek, hogy nem küldenek hivatalos értesítőt, inkább a munkahelyén lepik meg a mit sem sejtő írót, múzeumi forgatásnak álcázva a bejelentést. Erről szerencsére videófelvételt is készítettek:
http://youtu.be/QTgfNEEqj14

A Másik halál igen erős mezőnyben indult, ahogy arról korábban a shortlist megjelenésekor mi is beszámoltunk.

A cikkben mi is feltettük a kérdést, hogy a gitterek vajon kinek adnák a díjat? A mi olvasóink Kemény István A királynál és Szvoren Edina Nincs és ne is legyen című kötetét hozták ki holtversenyben elsőnek, s harmadik legjobbnak ítélték a Barnás Ferenc kötetét.

Barnás Ferenc átveszi az Aegon Művészeti Díjat
Barnás Ferenc átveszi az Aegon Művészeti Díjat (forrás: aegondij.hu)

„Az alapítása óta eltelt 8 év mindenkit meggyőzhetett arról, hogy van Magyarországon egy komoly irodalmi díj, amely valóban a szakmáé, és amely a teljesítményt értékeli. Reméljük, mind többször említik majd az Aegon Díjat pozitív példaként azokban a tudósításokban és beszámolókban, amelyek sajnos arról szólnak, hogy a magyar kultúra híján van a támogatásoknak és az elismeréseknek is.” – mondta Zatykó Péter, a díjat alapító Aegon Magyarország elnök-vezérigazgatója.

*

Kapcsolódó tartalom: lapunk és a Rukkola, első magyar internetes könyvcserélde által alapított G&R Év Könyve Díj a 2013-ben megjelenő könyveknek. A nevezés egész évben folyamatos, szavazás a jövő év elején lesz. Részletek és könyvek nevezése »itt« .

Hírdetés

Tedd hozzá a magadét! Csak az első kommentnél van moderáció, azután szabad a pálya:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.