A Magvető lett az év kiadója

Idén a XX. Budapesti Könyvfesztivál zárónapján ismét a Magvető Könyvkiadó vehette át Az év kiadója-díjat, az MKKE (Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése) szakmai elismerését. Az év vidéki könyvesboltja a Libri Debreceni Könyváruháza lett, Buda Díj-ban részesültek az Így szerettek ők és a Rájátszás – költészet popritmusban című kötetek.

Morcsányi Géza átveszi Az év kiadója-díjat
Zentai Péter László (balra) a MKKE igazgatója átadja Az év kiadója-díjat Morcsányi Gézának, a Magvető Kiadó igazgatójának (forrás: facebook.com/magveto)

A Magvető 2003, 2006, 2010 és 2011 után idén ötödik alkalommal bizonyult legjobbnak a könyves szakmában, második helyezett a Kossuth Kiadó, harmadik a Corvina Kiadó lett.

A vidéki és a fővárosi könyvesboltok közül is a Libri üzletei vihették el a pálmát:  a Libri Debreceni Könyváruháza és az Allee-ban található Libri lettek az elsők. Vidékről a második helyet a szegedi Líra Fókusz Könyváruház, a harmadikat a miskolci Géniusz Könyváruház szerezte meg. A fővárosban második helyen a Párizsi Nagyáruházban lévő Alexandra, harmadikon a Líra Fókusz Könyváruháza végzett.

A II. kerületi díjakat a Móricz Zsigmond Gimnázium tanárai ítélik oda. Ez évben Nyáry Krisztián: Így szerettek ők – magyar irodalmi szerelmeskönyvét és a Bookline kiadványát, a Rájátszás – költészet popritmusban-t tartották érdemesnek a díjra, elsősorban a kötetek pedagógiai értéke miatt.

Az év hangoskönyvéért járó elismerést Für Anikó színművésznő vehette át.

Az idei jubileumi Könyvfesztiválon újabb rekord is született, több mint hatvanháromezer látogató volt kíváncsi a könyves rendezvényekre a Millenárison.

Ne feledkezzetek meg a 2013-ban megjelenő könyvek közösségi díjáról sem, ahol az olvasóké a döntés! A részletekért kattintsatok »ide«.

Hírdetés

Tedd hozzá a magadét! Csak az első kommentnél van moderáció, azután szabad a pálya:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.