James Forrester: Megszentelt árulás (részlet)

Az Agave Könyvek április 11-én csütörtökön, azaz A magyar költészet napján újabb könyvvel rukkol elő: ekkor jelenik meg ugyanis James Forresternek, a kiadó új szerzőjének bemutatkozó regénye, a Megszentelt árulás. Aki szereti C. J. Sansom műveit, annak valószínűleg ez a kötet sem okoz majd csalódást, hisz Forrester személyében a kiadó – reményei szerint – megtalálta az utódját. A Megszentelt árulás fordítója az a H. Kovács Mária, aki Sansom Shardlake-sorozatát is átültette magyar nyelvre.

James Forrester Megszentelt árulásLondon, 1563. Angliában nyugtalanság uralkodik, katolikus összeesküvések szerveződnek a fiatal Erzsébet királynő ellen szerte az országban. Egy késő éjjelen William Harley Clarenceux-t váratlanul meglátogatja régi barátja és katolikus hittársa, Henry Machyn, aki ráveszi a vonakodó heroldot, hogy rejtse el a hosszú éveken át írt krónikáját. Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a könyv valami sötét titkot rejt, amely veszélyt hozhat rá, de ennek mértékét felbecsülni sem képes, amíg szembe nem találja magát Francis Walsinghammel és könyörtelen megbízottjával, Richard Crackenthorpe-pal, akik bármit megtennének annak érdekében, hogy megszerezzék a krónikát.

Clarenceux-nak az élete függ attól, hogy kiderítse, milyen titkot rejt a krónika, és kik alkotják az ennek őrzésére alapított titkos társaságot. Az egyre veszélyesebbé váló nyomozása során egyetlen társa Machyn felesége, Rebecca, akivel állandó életveszély közepette próbálják kibogozni a rejtély szálait, miközben Walsingham emberei folyamatosan a sarkukban vannak. Clarenceux pedig fokozatosan kezd ráébredni, hogy a tulajdonukban lévő krónikában rejlő titok az egész országot romlásba döntheti.

James Forrester a brit történész, dr. Ian Mortimer írói álneve, akinek a szakterülete Anglia a XIV. és XVIII. század között. Ő az utóbbi idők egyik legnagyobb szaktekintéllyel rendelkező történésze, az elmúlt tizenöt évben sok kutatása és könyve jelent meg a középkori Angliáról, melyekben számos témát körbejárt a királyok uralkodásától kezdve a családokban zajló örökösödés kérdésén át egészen az orvosok életének és az orvostudomány fejlődésének bemutatásáig. A szabadidejében kezdett el történelmi krimiket írni, melyeknek a helyszíne az az Anglia, amit mindenkinél jobban ismer. Jelenleg a devoni Dartmoorban él és következő regényén dolgozik.

James Forrester: Megszentelt árulás
Fordító: H. Kovács Mária
Műfaj: történelmi krimi
ISBN: 978 615 5272 14 1
448 oldal
Megjelenés: 2013. 04. 11.

James Forrester: Megszentelt árulás (részlet)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Tedd hozzá a magadét! Csak az első kommentnél van moderáció, azután szabad a pálya:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.