Jógafesztivál, költészet, koncert, kincskeresés… – programajánló március 25-31.

Bemutató pénteken (lásd lent)
Bemutató pénteken (lásd lent)

Az egyik szlogenünk, hogy zabáljuk a kultúrát, ezért a heti programajánlókban megmutatjuk, hogy hol, mit érdemes bevenni.

A jövő heti szabad estéitekre ti is találhattok érdekes vagy izgalmas eseményt. Ha jól figyelsz és jól időzítesz, ezen a héten is lecsaphatsz írókra, költőkre, részt vehetsz könyvbemutatón, beszélgetésen, születésnapon, járhatsz jó koncerten, csereberélhetsz könyvet és még ruhát is. A programok nagy része ingyenes (ami nem, ott feltüntettük a belépő árát).

Ha figyelmünkbe ajánlanátok valamit, kommentben vagy emailen várjuk!

HÉTFŐ – március 25.

¤ Szokolay Zoltán költészeti estjét ajánljuk a Veranda Művészeti Egyesület szervezésében. Beszélgetős estre lehet készülni, a költőt Filip Tamás faggatja majd versről és életről.

Helyszín: Budapest, VII. ker. Wesselényi u. 17. Kezdés: 18:00 óra. Esemény a facebookon →

¤ HAJTŰKANYARSaját szoba irodalmi kilátással címmel irodalmi estre vár minden érdeklődőt a RoHaM Bárba Kocsis Noémi, Palágyi Ildikó Brigitta, Somogyi Aranka.

Moderál: Kupa Júlia és Tallér Edina. Helszín: Bp., VII., RoHaM Bár, Vas u. 16. Kezdés: 19:00 óra. Esemény a Facebookon →

A KEDD – március 26. – annyi jó programot tartogat, hogy kultúrazabáló legyen a talpán, aki választani tud. Azért próbáljuk meg.

Halmos István

¤ Halmos István Music among Piaroa Indians című könyvének bemutatójára hív mindenkit a Libri Kiadó.

„A mű Boglár Lajos–Halmos István 1967–68 évi terepmunkája alapján készült.A szerzővel Vargyas Gábor DSc, MTA BTK Néprajztudományi Intézet, tudományos tanácsadó beszélget.  A könyvbemutatót válogatott hangfelvételek és képvetítés kísérik.” – ígérik a szervezők.

Helyszín: Budapest, Kossuth Klub, Klubterem (1088, Múzeum utca 7.) Kezdés 17:00 órakor. Esemény a facebookon →

¤ Közelebb a közös ihlethez – ez a címe Pethes Mária és Kőhalmi Ildikó költőnők közös estjének.

Két kötet, Pethes Mária: Aláírom a Szabadság teret és Kőhalmi Ildikó: Narancs galaxis bemutatójára kerül sor a Rátkai Klubban. Közreműködnek: Cserje Zsuzsa, Szokolay Dongó Balázs, Tamási Orosz János, Varga Ilona.

Helyszín: Budapest, VI. ker., Városligeti fasor 38., Rátkai Márton Klub. Kezdés: 17:30-kor. Esemény a facebookon →

¤ Ágh István köszöntése a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A 75 éves költőt E. Csorba Csilla, Fekete György, Szentmártoni János köszönti. Laudációt mond: Vasy Géza irodalomtörténész, költészetét méltatja Gróh Gáspár irodalomtörténész. Az esten közreműködnek Kakasy Dóra és Papp Zoltán színművészek. Helyszín: Bp., Petőfi Irodalmi Múzeum. Kezdés: 18:00 óra.

¤ A művészet anatómiájaCzeizel Endre, Horgas Eszter és Virág Judit estje  a Hadik Irodalmi Szalonban.

„a magyar művészeti élet kiemelkedő alkotóit vesszük górcső alá és keressük a kérdést, min múlik, hogy valaki kiemelkedő művész: költő, festő vagy zeneművész lesz.” – Háziasszony: Juhász Anna

Figyelem! Az est fizetős, belépő: 500 Ft. A részvétel regisztrációhoz kötött, ezt itt lehet megtenni: anna_juhasz@hotmail.com. Helyfoglalás érkezési sorrendben. Helyszín: Budapest, XI. ker., Bartók Béla u. 36., Hadik kávéház. Kezdés: 19:00 órakor. Esemény a facebookon →

Hegedűs Péter: A nagy hadronütköztetőSZERDA – március 27.

¤ Író-olvasó találkozóra akkor is érdemes elmenni, ha még nem olvastátok A nagy hadronütköztetőt. Hegedűs Péter könyvbemutatója egyúttal a PIPA Art Café első ilyen rendezvénye.

A könyvről kedvcsinálóul a szerkesztő szavai:

„ha az Olvasó arra kíváncsi, hogyan üthet lyukat egy szuvas fog mindennapi valóságunk szövetén, miként áll bosszút egy mókus egy vérszomjas szénégetőn, vagy hogyan fröccsözhetünk a Seregek Urával, a válaszokat erre is megtalálhatja a kötetben.”

Helyszín: Budapest, VIII. ker. Bródy Sándor u. 36., PIPA Art Café., Kezdés: 19:00-kor. Esemény a facebookon →

PÉNTEK – március 29.

¤ Garas Dezsőt idézik meg/fel pénteken a Bálint Házban. Törőcsik Marival, Kern Andrással és Sándor Pállal  Borgula András beszélget.

Garas Dezső megidézése a Bálint Házban

Nagyon hiányzik – az ember, a színész, a karakter is – a kisember, aki mindent ért, aki tudomásul veszi helyét az árnyékos oldalon, de nem hajlandó eltűnni, sőt! Óriások méltó utódja – nem engedhetjük el a kezét! A beszélgetés valami olyasmit boncolgat Garas Dezső alkotói jelenlétéről, amire a nézője, hallgatója, akkor ott, a színészt látva nem is gondolt, nem

Belépő: 1500 Ft, Kedvezményes jegy: 1200 Ft, Bálint Ház Program kártyával: 1000 Ft. Helyszín: Bálint Ház – Budapest, VI. ker. Révay u. 16. Kezdés időpontja: 17:30. Esemény a Facebookon →

¤ Újra Eleven irodalom est a moly.hu szervezésében! A pénteki vendég: Kőrösi Zoltán. Ez alkalommal a Magyarka – család, regény című kötetének ősbemutatójára kerül sor a RaM-ban.

Helyszín: Radnóti Miklós Könyvtár (RaM) Bp., XIII. ker., Pannónia u. 88-90. Kezdés időpontja: 19:30. Esemény a moly.hu-n →

¤ Estére pedig még egy jó koncert is belefér. A KESH és a ZeropizitvE estéje lesz az Iskolában. Kedvcsináló videó:

Helyszín: Iskola, Bp., VI. ker. Hegedű u. 3. Esemény a Facebookon →

SZOMBAT – március 30.

¤ Egésznapos program vár rátok az Akvárium klubban (volt Gödör), ez a Szevasz tavasz! Jógafesztivál:

lesz két nagyszínpad, előttük tágas tér a közös gyakorláshoz, egy kisebb színpad a jógabemutatóknak, piactér a kiállítókak és külön rész a gyerekek számára. További érdekességek a kontakt jóga sarok, antigravity jóga bemutatók, kerekasztal beszélgetések a jógáról és vega étterem. Minden program fedett és fűtött helyszínen lesz, de jóidő esetén megnyitjuk a piacteret leválasztó oldalfalat.

Fókuszban: A dinamikus gyakorlás, a tisztítógyakorlatok és a légzés.

Helyszín: Bp, Akvárium klub (volt Gödör), Erzsébet tér. Időtartam: 9:00-tól 17:00-ig. Esemény a Facebookon →

VASÁRNAP – március 31.

¤ Könyv- és ruhacsere valamint kincskereső játék vár mindenkit a Sündörgő könyvcserepiac és a Csencselde műhely szervezésében a Klauzál téren.

Sündörgő szépirodalmi és mesepiac: Amennyit hozol, annyit vihetsz!

Csencselde ruhacsere piac és varroda: Egy piac, ahol nem kell pénz, csupán néhány csereképes holmi!

A téren egész nap izgalmas programok várják a Negyed6Negyed7 Fesztivál vendégeit.

Helyszín: Budapest, Klauzál tér. Időpont: 14:00 – 17:30-ig. Esemény a Facebookon →

» GITTEGYLET.COM a Facebbokon – csatlakozz hozzánk:)

Tedd hozzá a magadét! Csak az első kommentnél van moderáció, azután szabad a pálya:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.