„Előhívás – utóirat” novellapályázat

A TotáLiber Könyvkiadó „Előhívás – utóirat” címmel novellapályázatot hirdet.

A pályázat témája

Neked mit üzen egy megállított pillanat? Egy pillantás, egy mozdulat, egy rezdülés? Teremtsd meg a saját történetedet! Írj novellát az általunk megadott hat kép valamelyikéről. A képek, melyeket a Fortepan online privátfotó-gyűjteményéből (fortepan.hu) válogatták, a pályázat ideje alatt megtekinthetők a Caffé 22 kávézóban (1054 Budapest, Szemere utca 22.), illetve a TotáLiber Könyvkiadó weboldalán.

Jelentkezés és beküldési határidő

Beküldési határidő: 2013. április 30.
A pályaműveket szerkesztoseg@totaliber.hu címre várják MS Word.doc formátumban, a következő fájlnévvel: „szerzo neve_novella cime”. A novella szövege alatt elkülönülve szerepeljen a novella szerzője, címe és a választott fotó sorszáma. Az e-mail tárgymezőjében tüntessétek föl: TotáLiber novellapályázat.

Részvételi feltételek

Pályázó: bárki, aki 18. évét betöltötte.
Terjedelem: maximum 15 000 leütés (karakter szóközökkel).
Egy szerző maximum 3, korábban még meg nem jelent pályaművel nevezhet.

Díjazás

A pályaműveket elismert szakemberekből, neves irodalomtörténészekből álló független szakmai zsűri bírálja el. A zsűri tagjai: Sándor György, Kossuth- és Jászai Mari-díjas író, előadóművész, Horváth Bence, a Kortárs Kiadó vezetője és Antall István, a Magyar Rádió irodalmi szerkesztője.

A novellapályázat első három helyezettje pénzjutalomban részesül: I. helyezett: 30 000 Ft;
II. helyezett: 20 000 Ft;
III. helyezett: 10 000 Ft;
IV-V. helyezett: könyvcsomag.

A legjobb pályaművekből a TotáLiber Könyvkiadó novelláskötetet jelentet meg az Ünnepi Könyvhétre. A könyvből egy példányt adnak ajándékba minden olyan szerzőnek, akinek a művét beválogatták.

Egyéb feltételek

Nevezési díj: 2500 Ft novellánként.
A nevezési díjat a TotáLiber Könyvkiadó Kft. CIB Banknál vezetett 10701520-67804423- 51100005 számú bankszámlájára kérik átutalni a pályamű beküldésével egyidejűleg. Közlemény: szerző neve és novella címe.

Jogi és szerzői jogi feltételek

A pályázaton résztvevők a pályamű(vek) beküldésével, a nevezési díj befizetésével automatikusan elfogadják a kiírás feltételeit. A kötetbe bekerülő pályaművek szerzői feltétlenül és visszavonhatatlanul felhasználási jogot engedélyeznek a TotáLiber Könyvkiadó részére – kizárólagosan, teljes körűen, korlátozásmentesen és ingyenesen – az általuk írt műre vonatkozó valamennyi, a Szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény III. fejezetében meghatározott vagyoni jog és az ott felsorolt összes felhasználási forma vonatkozásában.

Együttműködõ partnerek:

Caffé 22
Fortepan.hu
Kortárs Kiadó
Nyelv és Tudomány

„Előhívás – utóirat” novellapályázat” bejegyzéshez egy hozzászólás

Tedd hozzá a magadét! Csak az első kommentnél van moderáció, azután szabad a pálya:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.