Káming szún… Scott Turow: Ártatlanságra ítélve

Az Agave Könyvek március 7-én mutatja be idei első új szerzője, Scott Turow könyvét, Ártatlanságra ítélve címmel.

Scott Turoe Ártatlanságra ítélve

Turow a jogi krimi megteremtője. Az írás mellett mindmáig védőügyvédként praktizál, egyik leghíresebb ügye Alejandro Hernandez halálbüntetés alóli felmentése volt, de emellett a 2000-es évek legelején a halálbüntetési rendszer reformjának előkészítésén is dolgozott Illinois államban. 2010 óta az Authors Guild, azaz a legerősebb amerikai szerzői jogvédő- és képviselő szervezet elnöke.

A szerző neve nem teljesen ismeretlen Magyarországon, korábban ugyanis két könyve már megjelent: 1991-ben az Ártatlanságra ítélve az Interjú Lap- és Könyvkiadó Kft., valamint 2001-ben a Beismerő vallomás a Gabo Kiadó gondozásában.

A Turow életművet az Agave Könyvek most az Ártatlanságra ítélve című regénnyel kezdi. A könyvből Alan J. Pakula 1990-ben azonos címmel nagy sikerű filmet rendezett Harrison Ford főszereplésével.

Scott Turow (fotó: Jeremy Lawson)
Scott Turow
(fotó: Jeremy Lawson)

Rusty Sabich helyettes főügyész egy közép-nyugati nagyvárosban. Amikor kolléganője, Carolyn Polhemus brutális gyilkosság áldozatává válik, főnökük, aki éppen ádáz kampányt folytat az újraválasztásáért, Rustyt bízza meg a nyomozás lefolytatásával. Sürgősen meg kell oldania az ügyet, ha lehet, még a választások előtt. Még mielőtt kiderülne, hogy viszonya volt az áldozattal. Az események azonban csakhamar nem várt fordulatot vesznek, amikor Rusty élete legszörnyűbb rémálmába csöppenve a vádlottak padján találja magát. Az amerikai igazságszolgáltatás útvesztőjében kibontakozó, lebilincselően feszült tárgyalótermi dráma lerántja a leplet az ambícióról, a megszállottságról, a képmutatásról, valamint az ember eredendő gyengeségeiről és legsötétebb titkairól. És mindvégig ott lebeg a kérdés: ki ölte meg Carolyn Polhemust?

Tedd hozzá a magadét! Csak az első kommentnél van moderáció, azután szabad a pálya:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.