Egy gigantikus kalap, több ezer ajándékkönyv – Rukkarácsony mindenkinek

A Rukkolán szinte minden nap karácsony, mert bármikor kincsre bukkanhatunk a könyvek között. Ráadásul a Rukkola-közösség tele van olyan csupaszív emberekkel, akik gyakran apró ajándékot is rejtenek a könyvek mellé, szóval, tényleg karácsonyi a hangulat, amikor megérkezik a hőn áhított kötet.

Tegnap pedig elindult az internet-történelem talán legnagyobb szabású, kölcsönös karácsonyi ajándékakciója, a Rukkarácsony. 24 óra alatt máris közel ezerötszázan gondolták úgy, hogy ez jó ötlet. És tényleg az.

A játék pofonegyszerű, és kicsit felidézi a régi középiskolás karácsonyi hangulatot, amikor egy kalapba dobtuk a fecnire írt nevünket, és izgatottan vártuk, kinek a nevét húzzuk ki onnan, ki lesz az, akinek ajándékot adhatunk. Hasonló izgalommal vártuk, hogy minket ki, mivel lep meg.

És most képzeljük el ugyanezt NAGYBAN! Úgy, hogy több ezren játsszuk. Egy hatalmas, virtuális kalapba dobjuk a nevünket, és várjuk, ki lesz az az ismeretlen, akit megajándékozhatunk. Nem beszélve arról, hogy mi kitől, mit kapunk majd.

Hatalmas buli lesz, amikor ezrével jönnek-mennek a könyvajándékok az országban, sőt határon túl is. És a karácsonyi ajándékeső itt még nem is ér véget!

Aki már ismeri és használja a Rukkolát, ezt a szakaszt bátran ugorja át.

A rukkola.hu közösségi könyvcserélde arra kínál lehetőséget, hogy az otthoni, valamilyen okból fölöslegessé vált könyveidet felajánld a közösségnek, cserébe leemelj mások polcáról olyan köteteket, amikre neked van szükséged.

Egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-felhasználós bejelentkezést) követően már használhatod is a nagy, közös könyvespolcot, amin tízezrével állnak a könyvek.

Első lépésként a saját polcodról emelj le egy könyvet, amit szívesen odaadnál valakinek, aki olvasná. Az oldal tetején a keresőbe szerzőt vagy címet beírva találhatod meg legegyszerűbben az adatbázisban a köteted virtuális megfelelőjét. Ha megvan, csak a rukkolom-gombra kell kattintanod, máris felkerül a közös polcra. Ha valaki lecsap rá, értesítést kapsz, felveszed az illetővel a kapcsolatot, és megbeszéled vele, milyen módon juttasd el hozzá a könyvedet. Legközelebb, ha te happolsz egy könyvet, hozzád is a könyv tulajdonosa fogja eljuttatni a példányt, ingyen és bérmentve. Nagy izgalom a postást várni ilyenkor.:)

A könyvcsere lépésein segítőkész üzenetek vezetnek végig, de van részletes GYIK is, de ha valami nagyon nem megy, írhatsz a csapatnak is. A könyvek átadásában már országszerte (sőt, határon túl is) számos Happont is segít. Ha van egy kis (vagy nagy) üzleted, és szívesen lennél Happont, kattints a jelentkezőlapra, és felkerülsz a térképre.

A nagy ajándékozáshoz számos remek könyvkiadó is csatlakozott, és nagy értékű (10.000 Ft) könyvcsomagokat ajánlottak fel, köztük nagyon sok olyan kötetet, amik kiemelten keresettek a Rukkolán. Ezek a csomagok majd kisorsolásra kerülnek azok között, akik kalapba dobják a nevüket, és ajándékot küldenek. Így áramlik a szeretet, a karácsony szelleme, meg a sok-sok könyv!;)

Kattintó:

Tedd hozzá a magadét! Csak az első kommentnél van moderáció, azután szabad a pálya:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.