Nyílt nappal indítja az évadot a Nemzeti Színház

Ötödik alkalommal várja a közönséget nyílt napra a Nemzeti Színház, szeptember 16-án, vasárnap. Az évadnyitás alkalmából a vendégek villámrandizhatnak a színészekkel, nyílt próbákat látogathatnak, koncertet hallhatnak, kiállítást nézhetnek, a szabadtéri színpadon a vállalkozó kedvűek még Ki mit tud?-ra is benevezhetnek. Este Színikritikusdíj-átadó gála. Ez utóbbi kivételével minden program ingyenes.

Részletes program:

14.00–15.00 A megtalált otthonKemény Judit meséje. Bánfalvi Eszter és Szatory Dávid közös játékra várja a gyerekeket a Gobbi Hilda Színpadon.

14.30–15.30 Erkel, a Nemzeti első karmestere – Az Óbudai Danubia Zenekar koncertje Erkel Ferenc, a 175 éves Nemzeti Színház első karmesterének tiszteletére a Nagyszínpadon, közreműködik: Szarvas József

14.30 – 16.30 Meseváros a Kaszás Attila Teremben

15.00–16.30 Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde – nyílt próba a készülő „romantikus fantasy-ből” a Gobbi Hilda Színpadon, rendező: Tengely Gábor

16.00–17.00 175 éves a Nemzeti Színház – kerekasztal-beszélgetés Lévai Balázs vezetésével, közreműködik: Béres Ilona, Törőcsik Mari, Alföldi Róbert, Gajdó Tamás színháztörténész, Koltai Tamás kritikus. A beszélgetés után az Évad nézője-díj átadása a Nagyszínpadon

16.00–18.00 Ki mit tud? – vállalkozó kedvű nézők számára hirdetett „tehetségkutató”, a színház Duna-felőli oldalán található szabadtéri színpadon. Bárki jelentkezhet, aki szeretné megmérettetni magát a Nemzeti Színház színészzsűrije előtt. Jelentkezni a 175 éves Nemzeti Színházhoz kapcsolódó dallal, tánccal, verssel, prózával, monológgal lehet. Egyéni, páros vagy „kiscsoportos” műsorszámokat várnak. Előzetes regisztráció szükséges! A jelentkezéseket (elérhetőséggel, némi személyes információval és az előadandó mű megjelölésével) a pr kukac nemzetiszinhaz.hu címre várják szeptember 12-ig.

17.30-18.30 Agota Kristof: Egy elsurranó patkány – nyílt próba a Nemzeti Színház, a Gergye Krisztián Társulat és a Kőszegi Várszínház közös előadásából a Kaszás Attila Teremben, rendező – koreográfus: Gergye Krisztián

17.00-17.30 Megpróbálni élni… – könyvbemutató és kiállításmegnyitó a magyar képzőművészet egyik méltatlanul elfeledett alkotója, Kemény Judit életműve kapcsán a Gobbi Hilda Színpadon, közreműködik: Alföldi Róbert és Bretus Imre (Tat Galéria), a kötet szerzője, a kiállítás kurátora

17.30-19.00 Tony Kushner: Angyalok Amerikában – nyílt próba az Andrei Serban rendezésében készülő előadásból a Nagyszínpadon. Az előadás 16 éven felülieknek ajánlott!

19.00-20.00 Ízelítő a Mégis szép című estből – Udvaros Dorottya énekel a Gobbi Hilda Színpadon. A Rózsavölgyi Szalon, a Szentendrei Teatrum és a Kék Művészügynökség közös produkciójában közreműködik: Silló István (zongora). Vendég: Makranczi Zalán. Rendező: Vörös Róbert.

20.00 Színikritikusdíj-átadó a Nagyszínpadon – műsorvezető: Molnár Piroska és Kocsis Pál, rendező: Znamenák István. Drukkoljon Ön is személyesen a jelölteknek, jegyek a gálára kaphatók! Jegyár: 2.900 Ft, 3.900 Ft, 4.900 Ft.

Egyéb helyszínek:

14.00 – 17.00 Kulisszajárás* színészekkel

14.00 – 18.00 Jelmezpróba

18.00 – 19.30 Villámrandi színészekkel

A Színikritikusdíj-átadó gála kivételével minden program ingyenes. A Nemzeti egész nap kedvezményes jegy- és bérletvásárlási lehetőséget biztosít.

*A kulisszajárásra 14.00-17.00-ig, félóránként kerül sor. Előzetes regisztráció szükséges (szeptember 14-ig): Kováts Karolina: karolina.kovats kukac nemzetiszinhaz.hu.

Tedd hozzá a magadét! Csak az első kommentnél van moderáció, azután szabad a pálya:

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.